Daar waar we net bekomen zijn van de Fipronil schrik, gaat er geen dag voorbij zonder dat er ergens iets aan het licht komt wat helemaal niet aan het licht behoorde te komen.
Ja, Ben & Jerry’s geeft het op zijn website toe. Het geduchte bestrijdingsmiddel glyfosaat is aangetroffen in hun ijs. In plaats van het boetekleed aan te trekken en direct een andere weg in te slaan met de ijsproductie, is het veel handiger om meteen een beschuldigende vinger naar de rest van de wereld te wijzen en daarmee te doen alsof het bij jezelf allemaal niet zo erg is…
Ja mensen, dag in dag uit eten we letterlijk vergif! En we worden er helaas niet beter van! Want laat dat beetje Fipronil en dat beetje glyfosaat en al die beetjes andere bestrijdingsmiddelen op zich geen kwaad kunnen in je lichaam, er is nog geen één fabrikant of onderzoeker die de moeite heeft genomen om nu eens te testen wat al die beetjes bij elkaar in ons lichaam doen.
Laten we eerlijk zijn. De druk van het alledaagse leven rust zwaar op ons. Het percentage jongeren met een depressie is hoger dan ooit tevoren en bijna de helft van de bevolking kampt met chronische vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijnen en andere kwaaltjes.
Dat we er niet over praten, betekend niet dat het niet bestaat, maar als je maar net doet óf het niet bestaat, wie weet is het dan net als het monster onder je bed wel alleen maar een nare gedachte.
Stiekem weten we wel beter, al zitten we vast in een systeem dat ons letterlijk langzaam maar zeker ten gronde richt.
Als je in Spanje olijven eet, dan proef je de zon, het land en de specifieke smaak die een olijf met zich meebrengt. Nederlandse fabrikanten willen dat je dit thuis ook kunt ervaren, maar een olijf is niet zo lang houdbaar. Dus gooien we er maar wat E-nummers tegenaan. Als ik je vertel dat een grote supermarkt 2 E-nummers bij de olijven gooit die, als het in contact komt met vitamine C, benzeen vormt, ben je het dan met me eens dat het echt slecht gesteld is in ons voedselrijke westen?
En als je dit verhaal aan een Spanjaard verteld, slaat hij steil achterover van verbazing!
E-nummers zijn niets anders dan vergif mensen! Toevoegingen waarvan nooit is bekeken wat de uitwerking op de lange termijn is. Er zijn meer zieke mensen dan ooit tevoren en de farmaceutische industrie beleefd topdagen. Gaat er dan geen lampje branden?
En hoe vreemd is het dat sommige E-nummers in Nl gewoon mogen, terwijl ze in de VS ten strengste verboden zijn? Zijn wij Nederlanders dan andere mensen als Amerikanen?
Ik vraag me meer en meer af hoe de hebberigheid van de mens zo groot is kunnen worden dat het hem niet uitmaakt wat ie verkoopt, als ie maar verkoopt! Ik probeer meer en meer te letten op “gezonde voeding”, maar het is bijna onmogelijk.
Wil je vezelrijk brood? Wit waar bruin in zit? Blue Band propageert dit brood op de markt te hebben, maar laat liever niet weten dat de vezels die zijn toegevoegd totaal niets met eten te maken heeft, maar gewoon houtpulp is. En China is inmiddels betrapt op het op de markt brengen van plastic rijst.
Ja, hoe meer ik opschrijf, hoe bozer ik word dat het maar gewoon mag om mensen te vergiftigen, want laten we eerlijk zijn, dat is precies wat er gebeurd. De opeenstapeling toxische stoffen in ons lijf zijn hoger dan ooit tevoren en we kunnen er niets tegen beginnen.
Ik heb heel hard geprobeerd om alleen maar gezonde boodschappen te doen, maar dit lijkt bijna onmogelijk. Als er iets is waarvoor we ons sterk zouden moeten maken, is het onze eigen gezondheid wel, al heb ik helaas geen pasklare oplossing.
Dat het zo niet verder kan is een understatement, maar niemand die invloed uit kan oefenen vind het schijnbaar van dusdanig belang om het ook daadwerkelijk te doen.
En dus troost ik me maar, zoals zovelen, met een flinke bak Ben & Jerry’s.
Ben & Jerry’s met glyfosaat smaak, maar wel fair trade.. lang leve de bestrijdingsmiddelen en E-nummers!
Geschreven door Brigitte.
Reactie plaatsen
Reacties